imaddeshuvud.blogg.se

Här skriver jag om min dröm och långa väg till att bli barnsjuksköterska

En liten del

Kategori: Allmänt

Nu har jag fyllt i ansökningen till naturkunskapen. Ska bara kopiera mina slutbetyg från gymnasiet och grundskolan. Sen blir det att skicka in. VI är en liten bit på väg i alla fall.

Provtagning

Kategori: Allmänt

Då har jag fått tid på blodcentralen för provtagning. Den 30:e november smäller det. Inte precis nio månader efter förlossningen men tjejen jag pratade med sa att en vecka hit eller dit inte gjorde så mycket. Nu håller vi bara tummarna för att jag blir godtjänd :)

Blod

Kategori: Allmänt

Var och läste på landstingets hemsida och man måste visst vänta nio månader efter en förlossning innan man kan bli blodgivare. Så nu har jag två månader på mig att förbereda mig. Wish me luck :)

Tre, två, ett nu kör vi!

Kategori: Allmänt

Hej och hå! 
I den här bloggen kommer du få läsa om mig, Madde en 21 årig småbarnsmorsa, utbildad kock i grund och botten som fick en snilleblixt och har bestämt sig för att bli barnsjuksköterska. 
 
Lite kort om mig. Är en stadsbrud som flyttat ut på landet och bor nu ute i de Smålänska skogarna utanför Växjö. Efter nyår blir det flytt till hus då det behövs mer utrymme. Med mig bor min stora kärlek sen sex år tillbaka, vår son V på sju månader, vår katt och alla dammråttor.
Älskar matlagning, speciellt den kalla maten. Så i gymnasiet läste jag till kock. Gick ut med bra betyg och har jobbat med det från studenten 10 fram tills i januari nu i år då jag gick hem på havandeskapspenning med V. Nu under mammaledigheten har jag kommit fram till att jag verkligen ska jobba med människor som alla altid har sagt till mig och jag har alltid älskat barn och jobbat som söndagsskoleledare i kyrkan i fem år så en dag bara slog det mig. Jag ska bli barnsjuksköterska. 
 
Jag är väldigt bestämd med detta och jag ska göra det. Dock så har jag en lång väg framför mig. Jag måste läsa upp matte b och naturkunskap b. Dessa kurser har dock bytt namn och jag har iaf kommit fram till att naturkunskapen heter 2. Matten är jag fortfarande lite osöker på så jag ska kontakta en SYO på LNU. Hur kommer det sig då att jag inte har dessa ämnen med på mitt slutbetyg? Jo, för att göra en lång historia kort. Jag hade praktik ett halvår i stöten när jag gick i trean och kom väl på nån gång i tvåan att jag vill läsa natutkunskap b för just då ville jag bli dietist. Med tanke på att a kursen skulle läsas den terminen i trean då jag var inne på skolan så fanns det helt enkelt inte tid och jag blev nekad av SYON. Matt b började jag faktiskt läsa, hade besämt mig att klara den då jag alltid haft problem med matte. Men i september 08 var vi med om en bilolycka och jag var borta i två veckor och missade väldigt många sidor i boken som jag inte orkarde plugga igen och då denna kursen var valbar för vårt program skrev jag av mig och fick en fin sovmorgon ;)
Men det är försent för att ångra sina beslut nu. Jag har iaf kommit så långt så jag har skrivit ut blanketter till komvux och mitt mål är att börja plugga in dessa ämnen under min mammaledighet. 
 
Steg två. Jag, Madde som tänkt läsa till SSK är nålrädd och har lite svårt för blod. Skitroligt kan de flesta tycka, och visst är det komiskt. Men som tidigare nämnt så är jag stensäker på detta och jag ska övervinna min rädsla och bli blodgivare som jag sagt sen 08 då blodgivare var det som räddade livet på minn karl. Nu har jag verkligen inget att skylla på. Jag är inte nypiercad, inte nytattuerad, inte gravid eller ammar. Så nu ska jag gå till sukhuset, göra tester och fylla i papper och verligen hoppas på att jag blir godkänd. 
 
Planen är att börja på SSK programet efter nästa barn då jag inte vill avbryta mitt i. Efter jag har blivit SSK måste jag jobba minst ett år och sen specialisera mig på barn. Så inom 10 år ska jag vara barnsjuksköterska. 
 
Min resa börjar nu.......

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt

Mitt första inlägg.